Leírás
Kévéolaj (Pörkölt) / Coffee Oil Roasted Botanikai név: Coffea arabica L. Család: Rubiaceae Főbb összetevők: olajsav: 79,2% Növényi rész: Magok Származási hely: Brazília Feldolgozási módszer: hidegen sajtolt Szín: aranybarna Aroma: pörkölt kávé, füstös aláfestéssel Jól kombinálható: fákkal, dohánnyal, gourmand illatokkal Aromájában, erős pörkölt kávés, dohány jegyekkel. Kiválóan párosítható virágokkal, és jól keverhető dohánnyal és vetiverrel, de fűszerekkel és gyantás anyagokkal is. A pörkölt kávéolajat hidegen sajtolt technikával vonták ki, ahol pörkölt kávébabot használnak az olaj elkészítéséhez. A kávé tudományos neve Coffee arabica, és koffeint tartalmaz. Kiváló tulajdonságai miatt előnyös, az öregedés jeleinek visszaszorítására. Tökéletes a depresszió és a stressz ellen. Ezenkívül jó a mentális fáradtság leküzdésére, valamint a légzési problémákra. Ősidők óta használták hányinger okozta betegségekre, vizelethajtó és stimuláns. Érdekes illata miatt parfümök, szappanok, testápolók és masszázsolajok készítésére használják. Figyelem: Használat előtt hígítsa fel, csak külső használatra. Egyes egyéneknél bőrirritációt okozhat; használat előtt bőrpróba elvégzése javasolt. A szembe jutást el kell kerülni. ————————————————————————————————————————————— Megjegyzés: Ez az oldal tájékoztató jellegű. Az illóolajok használata nem helyettesíti az orvosi kezelést és nem ajánlott öngyógyításra. Terhesség, szoptatás ideje alatt, betegség esetén kérje háziorvosa és/vagy szakképzett természetgyógyász, aromaterapeuta véleményét. ————————————————————————————————————————————— Tárolás: Hűvös és száraz helyen, közvetlen hő- és fényforrásoktól védve, állandó hőmérsékleten, maximum 20-25 fokon, függőleges helyzetben ajánlott. Gyermekektől elzárva tartandó. —————————————————————————————————————————————