Leírás
Klementin / Clementine Botanikai név: Citrus nobilis Család: Rutaceae Fő összetevők: Limonén: 94,76% Növényi rész: Gyümölcshéj Származási hely: Olaszország Feldolgozási módszer: hidegen sajtolt Szín: sötétnarancssárga, vörösessárga vagy barnás narancssárga Aroma: fejjegy, gyümölcsös, édes. Jól kombinálható: könnyen keverhető más illóolajokkal, különösen a citrusfélék és a virágok családjába tartozókkal Az illatszeriparban a mandarinhéj-olajat mérsékelten használják kölnivízben más citrusolajok módosítójaként, neroli-alapanyagként. A klementin sima és fényes megjelenésű zamatos gyümölcs. Általában mag nélküliek, és az édes narancs és a mandarin narancs keresztezett hibridjei. A klementin gyümölcsöt egy francia misszionárius fedezte fel Algírban a huszadik század elején, és azóta nagy népszerűségre tett szert. Nagyon könnyen meghámozhatóak és több részre oszthatók, akárcsak a mandarin. Valójában néha mag nélküli mandarinnak nevezik őket. A klementin illóolajat a gyümölcs héjából állítják elő, édesebb, lédúsabb és kevésbé savas, mint a narancs. Az élénksárga olajat hidegen sajtolt módszerrel extrahálják. A klementin illóolaj képes feldobni a hangulatot.Kiemelkedő gyógyászati tulajdonságai vannak: gyomorégés és emésztési problémák enyhítésére is használják. Ezen túlmenően jó az egészséges légzésfunkciók biztosítására, valamint a hangulat és a pozitív érzelmek fokozására. Ezen túlmenően, parfümök készítésére és aromaterápiában használják. Jótékony hatással van a stressz, szorongás kezelésében és az alvással kapcsolatos problémákra. Élességet biztosít és növeli a koncentrációt. Megfiatalíthatja a lelket és a testet. Ezen kívül előnyös az egészséges bőr biztosításában. Figyelem: Használat előtt hígítsa fel, csak külső használatra. Egyes egyéneknél bőrirritációt okozhat; használat előtt bőrpróba elvégzése javasolt. A szembe jutást el kell kerülni. ————————————————————————————————————————————— Megjegyzés: Ez az oldal tájékoztató jellegű. Az illóolajok használata nem helyettesíti az orvosi kezelést és nem ajánlott öngyógyításra. Terhesség, szoptatás ideje alatt, betegség esetén kérje háziorvosa és/vagy szakképzett természetgyógyász, aromaterapeuta véleményét. ————————————————————————————————————————————— Tárolás: Hűvös és száraz helyen, közvetlen hő- és fényforrásoktól védve, állandó hőmérsékleten, maximum 20-25 fokon, függőleges helyzetben ajánlott. Gyermekektől elzárva tartandó. —————————————————————————————————————————————